Zaščitne rokavice so zelo pomemben del zaščitne opreme

Pri zelo veliko različnih delih, ki zahtevajo delo z rokami, lahko opazimo razne zaščitne rokavice. To pa zato, ker nam delavno okolje velikokrat predstavlja nevarnost, da bi si lahko s čim poškodovali kožo na rokah, tako da imamo v veliko različnih industrijah specifično zaščitno obleko in tako posledično zaščitne rokavice.

No tako pa si lahko najprej za primer ogledamo delo v proizvodnji. Tukaj velikokrat delamo z raznim obdelovanjem kakšnih kovin, ali pa drugega materiala. Zato pa velikokrat delamo z ostrimi kosi materiala, ali pa s takšnimi ki se zelo segrejejo. Zato pa nam bodo tukaj zaščitne rokavice prišle še kako prav, tako da se ne bomo bodi si urezali, bodi si se opekli.

Nato pa imamo tudi razna dela s kemikalijami. Tukaj pa se zaščitne rokavice nekoliko razlikujejo, saj tukaj več nimamo nevarnosti opeklin in pa ureznin, tako da rokavice ne rabijo biti tako debele in robustne. Tukaj pa nastopi druga nevarnost in sicer razne jedke in razdražljive snovi, s katerimi moramo delati. Zato pa so zaščitne rokavice tukaj takšne, da so nepremočljive, kar pa po navadi opazimo v tisti plastični, oziroma gumijasti obliki rokavic.

Nato pa lahko takšne zaščitne rokavice tudi opazimo v bolnišnicah. Tam pa je higiena zelo velikega pomena ter zato tam te zaščitne rokavice predvsem poskrbijo za to, da ne pride do prenosa raznih bacilov in bakterij.

Zaščitne rokavice so zelo pomemben del zaščitne opreme

Tako pa je v vsaki industriji, oziroma v vsaki stroki, ki se ukvarja s kakšnim nevarnim ročnim delom, ključnega pomena, da se tam uporablja primerna zaščita, kar pa vključuje tako zaščitne rokavice, kot tudi zaščitne obleke in pa morebitna zaščitna očala in podobno. S tem pa bomo lahko čim bolje zagotovili, da bo lahko delo, ki ga moramo opraviti, opravljeno varno. Zato pa se te zaščitne opreme ne sme zanemarjati, ter se jo more tako nositi resno, saj lahko sicer pride do nepotrebnih poškodb.